Pehea i loaʻa ai nā lole moe o Victoria ma ke alanui?

ʻAʻole hiki i kēia honua ke hoʻōki i ka hele ʻana o nā wahine ma nā alanui me kā lākou mau lole moe!

Hoʻopili ka honua i kēia lā. I ka lōʻihi o kou ʻano a kūpono iā ʻoe, ʻaʻohe mea e ʻaʻa e kāohi iā ʻoe. Akā, ʻike ʻoe i ke aha? Ma kahi o ʻelua mau keneturi e ʻaʻahu ai nā wahine i ka lole moe mai ka lumi moe a i ka lumi ʻaina a laila i ka catwalk a me ke alanui.

Inā ʻaʻole ʻoe ʻike i kekahi mea e pili ana i ka ʻaʻahu moe i kēia manawa, hilahila ʻoe. No laila ua hoʻokaʻawale au i kēia mau mea maloʻo, hui pū nā kaikuahine e ʻai.

E hoʻomaka ana i ka wā Victorian "hoʻopunipuni, koʻikoʻi" (1837-1901), ua hoʻomaka ka nani a me ka maʻalahi o nā wahine mai ke poʻo a i kēlā me kēia manamana wāwae. Hiki ke hoʻokaʻawale ʻia ʻo Pjamas wale nō i nā kapa ʻaʻahu, nā ʻaʻahu ʻaʻahu, a me nā lole moe, i hiki iā ʻoe ke hoʻokani i kahi hōʻike catwalk i loko o ka lumi moe, lumi ʻaina, a me ka lumi hoʻokipa i kēlā me kēia manawa.

I kēlā manawa, hoʻomaka nā wahine o ka papa kiʻekiʻe e hoʻomaʻemaʻe i ke awakea a loaʻa i nā malihini koʻikoʻi ma waena o 3-5 i ke awakea. Ma mua o kēlā, pono lākou e ʻaʻahu i kahi ʻaʻahu ʻaʻahu hiki ke uhi i ka ʻaʻahu pō, e noho mālie i loko o ka lumi ʻaina, e ʻai i ka ʻaina kakahiaka, a e hauʻoli i ka manawa me ko lākou ʻohana.

I nā makahiki he ʻumi ma hope o ka pau ʻana o ke au Victorian, nui nā wahine o ka papa kiʻekiʻe i mahalo i kēia ʻano o ke ola. ʻO Diana Freeland, ka luna hoʻoponopono mua o ka mana ʻAmelika o "VOGUE," mālama i ka maʻamau o ke ala ʻana i ka hola ʻewalu o ke kakahiaka, e pane ana i nā leka uila, a me ka lawelawe ʻana i nā hana i loko o kona ʻaʻahu. ʻOiaʻiʻo,ʻo kaʻaʻahuʻaʻahu āna eʻaʻahu ai,ʻoi aku ka maʻalahi a me ka pololei.

A ua ʻōlelo pū ʻo Mr. Dior i kāna puke "Fashion Notes" e pili ana ka hanauna o kona makuahine i ka mea nui i ka ʻaʻahu ʻana i nā ʻaʻahu, ʻo ia kekahi o nā ʻano pono ʻole i nā lole lole wahine.

I ka wā Victorian, ʻo ka nui o nā ʻaʻahu pō he pulupulu, ke olonā, a me ke chiffon, me kahi silhouette manuahi. ʻO nā lima lima ka lima wāwae hipa a me nā lima puff.

Ma hope mai, ua hoʻoikaika nui ka hoʻolālā i ka nani voluptuous o ke kino wahine, a ua lilo nā lole lole siliki palupalu a pili pono i ka poʻe satin. Ke ulu nei ia, ua ʻoi aku ka maikaʻi o nā lole…

Pehea e pili ana i ke kapa moe Victorian? Kokoke loa i ke kapa moe o kēia wā, me ke kāʻei ma mua a ma hope paha. Eia nō naʻe, ua hoʻopiha ʻia nā kola a me nā cuffs i nā mea hoʻonaninani paʻakikī e like me ka lace, nā paʻi, nā lipine, a me ke kālai ʻana. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka aesthetics o ka wā Victorian "he nani a holomua ka paʻakikī."


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-31-2021

Noi i ka olelo kuokoa